fbpx
20.8 C
Skopje

Сити со барање за промени до првиот човек на судиската организација: На граѓаните им е доста!

АКТУЕЛНО

После низа безобразни стартови од противничките фудбалери

 

Тренерот на Манчестер Сити пред неколку дена бараше поголема заштита за своите играчи по повредата на Leroyja Sanea, а сега клубот одлучи да тргне во иницијатива и разговори со судиите како би дошло до промена на правилата во Премиер лигата.

 

Манчестер Сити така ќе ја предводи кампањата чија цел е да бидат заштитени фудбалерите од вакви несакани повреди. Имено, станува збор за правила од ФА “видео панелот“ и дополнителни санкции доколку истиот е санкциониран со картон, бидејќи се смета дека во тој случај арбитерот односно судијата го видел случајот и за тоа нема потреба од дополнителна анализа.

Од Ман. Сити испратија и официјално писмо до Марк Рилеј, првиот човек на судиската организација, на која бараат состанок по низа груби стратови од противничките фудбалери, од кои еден е и тој врз Leroyja Sanea кој го оддалечи подолго време од терените.

https://twitter.com/BetinKenya/status/958338870608891904/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fsportsport.ba%2Ffudbal%2Fgradanima-je-bilo-dosta-traze-promjenu-pravila%2F267680

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -