32.8 C
Skopje
Tuesday, July 16, 2024

Дачиќ до Македонија: Ако ве навредува БЈРМ, и нас не навредува Република Косово!

Македонското министерство во надворешни работи испрати барање до Србија да не го користи срамното име „Бивша Југословенска Република Македониј“, туку уставното име Република Македонија бидејќи на знаците на патарините се користи називот БЈРМ.

На оваа реакција веднаш се огласи шевот на српската дипломарија Ивица Дачиќ кој е познат по жестоките ставови кон Македонија.

„Ние побаравме обострана коректност во односите. Ако веќе протестираат поради знаците на патарините, тоаш што ние треба да правиме поради нивното признавање на Косово и гласањето во Унеско. Србија сепак не го промени ставот околу признавањето на Македонија, но за нашата држава е навредливо и срамно кога тие велат Република Косово“, изјави Дачиќ.

 

поврзани објави

Последни објави