8.8 C
Skopje
Thursday, February 22, 2024

Шокантно откритие: мобилните телефони се огромна штета за спермата

Според најновите истражувања спроведени во Велика Британија, користењето на мобилните телефони има огромна улога во квалитетот на сперматозоидите кај мажите.

Секој маж кој разговара повеќе од четири часа дневно на мобилен телефон, има помал број на сперматозоиди од оние мажи кои разговараат помал број на часови на мобилен телефон.

Во Индија пак, истражувањето покажало дека мажите кои разговараат четири или повеќе часови на мобилен телефон имаат 25% помалку сперматозоиди од оние кои никогаш не користат мобилен уред.

Покрај разговорот, самото поседување односно носење в џеб на мобилен телефон исто така е штетно.

поврзани објави

- Advertisement -
- Advertisement -

Последни објави

- Advertisement -