fbpx
19.8 C
Skopje

Георгиевски: Зошто Бугарија 25 години молчеше за монополизирањето на името „Македонија“, кога тие први во светот го признаа?

АКТУЕЛНО

Во последно време зачестија изјави од бугарски политичари и аналитичари дека Бугарија нема да прифати име со географска одредница која ги загрозува нивните интереси.

– Овој тип на притисок е непринципиелен затоа што се изнесува по дваесет и пет години откако е почнат спорот и влегува во завршница.
– А исто така доаѓа по потпишувањето на договорот за пријателство што во Македонија веќе е примен како уцена и наметнат договор.
– Конечно која било географска додавка помалку ја загрозува Бугарија од полното име Македонија што тие први во светот го признаа. (нека ги прочитаат аргументите на грците, важат и за нив)
– Како тоа 25 години молчат на политиката на грчкото монополизирање на името Македонија.

ФБ СТАТУС НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ВМРО НАРОДНА ПАРТИЈА ЉУБЧО ГЕОРГИЕВСКИ

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -