fbpx
16.8 C
Skopje

ФОТО: Спорна фотографија од Подгорица предизвика реакции на јавноста: Од каде клима уреди во 1933 година?

АКТУЕЛНО

Изложбата на фотографии на Зоран Фатиќ, „Подгорица од крајот на XIX век, до осумдесеттите години на XX век“ предизвика бројни реакции на социјалните мрежи.

Коментарите се поради една фотографија на која што е наведено дека е од 1939 година, а на која се гледаат клима-уреди и автомобили од поновата генерација.

Фатиќ призна дека направил грешка и дека фотографијата е од 1993 година. Сепак, многумина коментираат дека и во 1993 година во Подгорица немало клима уреди и дека во насловот на изложбата стои дека фотографиите се до осумдесеттите години на XX век.

Фатиќ објасни дека има уште една фотографија од после деведесеттите, но само поради двете фотографии не сакал да напише до деведесеттите.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -