14.8 C
Skopje
Tuesday, April 16, 2024
Платено политичко рекламирање

Vampire Facial – третман за мажи со ПРП метода

Биостимулација со фактор на раст Growth factor ДРАКУЛА МЕТОДА (ПРП Метода) – НАЈПРЕСТИЖНА МЕТОДА ЗА ПОДМЛАДУВАЊЕ ВО СВЕТОТ!

ПРП методата е природен ЕЛИКСИР НА МЛАДОСТА со кои треба да се започне навреме за да се успори стареењето. Anti-aging медицината е нова гранка која одсем со неоперативно подмладување се занимава и со превенција на стареењето.

Третманите со природни супстанции како хијалуронот или СТЕМ-матичните клетки се моментално ХИТ во светот.

Револуционерна метода не само во подмладување туку и во потполна регенерација и ревитализација на кожата со примена на епидермал growth factor (ГФ) , фактор на раст на клетките! ГФ е клеточен протеин кој е вклучен во одредени природни механизми на регенерација на кожата. Тој влијае на засилена синтеза на колагенот и еластинот и стимулира раст и репродукција на клетките, ја обновува капиларната мрежа, го забрзува зараснување на раните, стриите и други лузни.

Epidermal growth factor stimulates cell growth and differentiation by binding to its receptor, EGFR. Human EGF is a 6-kDa protein with 53 amino acid residues and three intramolecular disulfide bonds.

Процесот на стареење не можеме да го сопреме но можеме да го успориме со методата на создавање на нови млади клетки. Методата се базира на стимулација на СТЕМ КЛЕТКИТЕ – матични клетки. Матичните клетки на кожата реагираат заедно со фактор на раст кои се добива од сопствената крвна плазма. Со оваа метода се подобрува и растот на косата. Тоа се постигнува со стимулација на фоликулите на влакната. Автологната биостимулација со фактор на раст е најприроден начин на подмладување на кожата.

Се користат исклучиво сопствени ресурси, вашата сопствена крв. Од неа се изолира плазмата, а пак од плазмата тромбоцитите. На крај, од тромбоцитете се изолира факторот на раст. Супстратот со посебна техника се враќа под кожата.

Не треба да се заборави дека не старее само кожата него и масното ткиво под неа (кое пак изобилува со stem-матични клетки) и ја губи својата конзистенција. Со овој третман опфатено е и тоа!

Опасност од алергиски реакции е исклучено затоа што се работи со сопствени ресурси. Овој третман го зајакнува имунитетот на кожата, а со годините имунолошкиот систем на телото опаѓа па во телото се случуваат одредени промени, а првите знаци се одразуваат на кожата. На неодамнешниот стручен конгрес во Женева своите искуства ги преставија клиники од Швајцарија, Италија, Белгија, Франција, Јапонија. Нема сомнение дека Биостимулација ГФ денес е највисокиот домет во нехируршкото подмладување.

ФОТО

НЕ Е ПРЕМНОГУ АКО СЕ КАЖЕ – НОВА КОЖА ЗА 100 ДЕНА.

Примената на ГФ навистина преставува ланец која сите овие години недостасуваше во морето на anti ageing процедури. За разлика од сите останати методи кои имаат моментален ефект, со ГФ трајно вложувате во квалитетот на својата кожа.

ПО ШТО ОВАА МЕТОДА СЕ РАЗЛИКУВА ОД ДРУГИТЕ МЕТОДИ ЗА ПОДМЛАДУВАЊЕ?

Спојот на специфична техника на апликација и хемиското дејство на ГФ , ја прави оваа метода посебна. На квалитетот на кожата се работи и однадвор и одвнатре. ГФ има КУМУЛАТИВНО дејство. После 100 дена во кожата се регистрира потполно нов колаген со што кожата добива на цврстина. Недостатоците како проширени пори, линии и фини брчки, лузни од акни, старечки или флеки од друго потекло стануваат помалку видливи со што максимално добивате на квалитетот на кожата во целина. Тоа значи дека кожата изгледна помлада, свежа и одморена кожа и тоа на подолги стази.

Кога треба да се започне со Growth Factor? После 30-тата, а според старосната доба, состојбата и потребите на кожата дерматологот припрема посебен режим.

Постојат повеќе методи на изведба на ПРП. Исклучиво Доктор, Дерматолог, ја одредува техниката на изведба на ПРП спрема состојбата на кожата и целта на процедурата – подмладување, затварање на проширени пори, лечење на свежи или стари лузни од акни и лузни од друга повреда, стрии, хиперпигментации, пополнување на подочњаци или корекција на темни кругови под очите, пополнување на усни, пополнување на брчки.

Јавете се на 070 222-601 или 022 430 – 432  и закажете веднаш!
Во Ла Белеца Центарот, едукацијата и сертификатот за работа на Д-р Наташа Марковска-Василевска е од Швајцарската – REGENLAB – иноваторот на ПРП методата во Светот!
Цена на процедурата: од 6.000,00 денари (стандардна) до 24.000,00 денари (Регенлаб Сет) во зависност од фирмата на препаратот со кој се работи и во зависност дали се третира само лицето или се пополнуваат подочњаци, усни и сите останати брчки на лицето.

Извор: Labelleza.com.mk

поврзани објави

- Advertisement -

Последни објави