fbpx
18.8 C
Skopje

Петровски: Нема да влеземе во ЕУ, Грција нема да попушти и нема зошто да попушти

АКТУЕЛНО

Во 27 години ние имаме фелер во повеќе магистрали на поставување на државата да не можеме да го изградиме да речеме она што албанците во регионален контекст го имаат зацртано како национална доктрина, да се врзат по секоја цена за да ја остварат целта – Голема Албанија.

Јас ги прочувам нив, рече Филип Петровски во интервју на 24 Анализа и притоа додаде дека албанците избираат стратешки партнери кои може да им помогне за да ја остварат својата цел.

Јас мислам дека повеќе од јасно е дека нема да влеземе во ЕУ. Грција нема да попушти и нема зошто да попушти. Ние имаме проблем затоа што недоквакани политичари шират оптимизам кој е лажен.
Ако се најде решение, тоа ќе биде на наша штета. Јас мислам дека ова што се правеше во овие месеци со планот 3-6-9 е да се одвлече вниманието на јавноста, да се провлече двојазичноста.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -