13.8 C
Skopje
Thursday, May 23, 2024
spot_img

Отворен ден за обука на воени пилоти во Дом на АРМ

Центарот за обука на воени пилоти ги поканува сите заинтересирани на отворениот ден кој ќе се одржи на 28-ми јануари со почеток од 12 часот во Домот на АРМ.

Отворениот ден ќе биде одлична прилика сите заинтересирани да се информираат што би значело да се биде пилот-борец. Обуките на армиските пилоти се одвиваат според највисоките стандарди и во новиот центар за обука кој е единствен од таков вид во Југоисточна Европа. Во рамки на отворениот ден ќе биде презентирана програмата на обуката и капацитетите на Центарот за обука. Присутните ќе имаат прилика да постават прашања поврзани со обуката и Конкурсот.

Потребни квалификации за пријавување се завршен прв циклус на студии, возраст не повеќе од 28 години и солидно познавање на англискиот јазик. Повеќе информации поврзани со обуката може да се најдат на веб-сајтот: www.ptc-mk.com.

поврзани објави

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Последни објави