Fri. Sep 22nd, 2023

Британскиот глумец Џон Харт, кој се прослави во улогите  “Осми патник“ и “Човек слон“, почина во 78-та година од животот.

Харт починачл од рак на панкреасот, а оваа болест му била откриена пред две години пренесоа британските медиуми.

Џон Харт се залагаше за независни филмови, беше добитник на наградата за голем допринос за британскиот филм и академија. Двапати беше номиниран за Оскар. Почесна титула британската кралица Елизабета Втора му додели во 2014-та година.

 

By Dejan

Leave a Reply

Your email address will not be published.