Sun. Sep 24th, 2023

Од неофицијални информации, ДУИ во договорот за Влада со ВМРО-ДПМНЕ, се договориле за шест министерски места и две заменички министерски места.

Според информациите кои протекоа низ медиумите, ДУИ ќе ги добијат МВР, Министерството за транспорт и врски, за локална самоуправа и за здравство. Покрај тоа ДУИ ќе го добие и местото, претседател на Собранието на Република Македонија, а ќе се расправа и за закон за употреба на албанскиот јазик на сите нивоа.

Специјалното Јавно Обвинителство, кое беше еден од условите на ДУИ, за формирање на влада повеќе не е толку важен, па од партијата најавуваат дека ова прашање ќе се дискутира после формирањето на влада. Покрај ДУИ, во владата ќе влезе и ДПА.

By D.S

Leave a Reply

Your email address will not be published.