11.8 C
Skopje
Saturday, May 18, 2024
spot_img

Кафе од печурки – Идеална замена за обичното кафе

Финската компанија „Four Sigmatic“ која се занимава со производи од почурки создаде сосема неочекувам продукт кој се очекува набрзо да се прошири на светскиот пазар. Станува збор за кафе од печурки.

Имено, печурките кои ќе бидат користени во кафето се сосема легални, а за да се создаде кафе потроебно е да се измешаат неколку видови. Прашокот кој ќе се добие од печурките најпрво се тестира дали е безбеден, а потоа се промешува со инстант кафе. Овој необичен производ се очекува да биде идеална замена за обичното кафе.

Според истражувањата докажано е дека печурките што ќе се користат во ова кафе се идеални за намалување на нивото на шеќер во крвта, кај пациентите кој имаат дијабетис, а покрај тоа ќе го бранат и организмот од различни бактерии и вируси.

Сепак, како и останатите лекови, и ова кафе може да има свои несакани дејствиа, па доколку дојдете во можност да го користите, најдобро ќе биде прво да се консултирате со вашиот матичен лекар.

поврзани објави

- Advertisement -spot_img

Последни објави