fbpx
18.8 C
Skopje

Дошол од Австралија во Велес за да се ожени, се вљубил, но тука почнува расплетот

АКТУЕЛНО

Марјан и Симона пред триесетина години се родени вовелешко, но судбината си поигрува со нив кога биле многу мали. Во немил настан, сообраќајна незгода, нивните родители загинуваат додека се враќале од патување.

Двете деца, бебиња, остануваат сами на овој свет, а социјалните служби ги сместуваат во дом за деца без родители, со што по автоматизам завршуваат на листа за посвојување.

За ситуацијата да биде полоша Марјан го посвојуваат во Сиднеј и таму расте со нов идентитет, не знаејќи ништо за своето потекло и минато. При една посета на Македонија ќе се сретне со Симона, родента сестра.

Пред се ги привлекла крвта, но тие не знаеле. Почнуваат да се забавуваат во летниот период додека тој е во Македонија. Се одлучуваат да стапат во брак.

Неколку месеци по венчавката на плажа во Сиднеј, мајката на Марјан забележува дека на исто место на грбот и двајцата имаат исти белег. Навидум безначајно но отворило големи мистерии.

Реалноста излегла на виделина кога на Симона и требало донор на крв за операција, па Марјан се понудил да помогне.

При медицинските анализи и останати процеси се открила мистеријата. Направени се доплнителни ДНК анализи дека имале големи совпаѓања па ДНК тест сами побарале.

За двајцата било шок…

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -