Sun. Sep 24th, 2023

Амбасадорот на Велика Британија изјви дека партиите работат на составување влада и се истражуваат сите можности.

„Ситуацијата се уште не е решена, партиите работат на составување влада и ги истражуваат сите можности врз основа на изборите на 11 декември“, изјави Гарет, одговарајќи на новинарски прашања пред почетокот на Конференција посветена на споделување практики и иновативни модели за подигнување на младинската вработливост во Европа.

Британскиот амбасадор изрази надеж за соработка со идната влада во насока на продолжување на реформите.

„Се надеваме дека ќе можеме да работиме со новата влада со посветеност на реформите“, рече амбасадорот Гарет.

Leave a Reply

Your email address will not be published.