Sun. Oct 1st, 2023

На Евреите од Израел им е дозволен да влегуваат во САД, соопштуваат од американската Амбасада во Тел Авив.

Во Израел живеат околу 140 илјади луѓе родени во една од седумте земји кој Трамп ги забрани за велз во САД. Во нивните израелски пасоши пишува каде се родени, но повеќето немаат државјанство на земјата од каде што потекнуваат.

Извршниата наредба која е потпишана во петок 27 јануари забранува влез во САД на државјани на седум муслимански земји од Блискиот исток и Африка. Тоа се однесува на Ирак, Иран, Сомалија, Судан, Сирија и Јемен.

 

 

By Dejan

Leave a Reply

Your email address will not be published.