Mon. Oct 2nd, 2023

Нови тензии ја зафатија најмладата држава во Европа, и наш северен сосед. Во Косово повторно врие, јавуваат тамошните локални медиуми.

Специјалци на косовската полиција во полна борбена опрема и подготвеност патролираат и легитимираат српско население кое живее во Косово, во местата Велика Хоча, Ораховац и Гораждевац.

Ова беше причина за итен состанок на премиерот на Србија, Александар Вучиќ со населението од Косово. Ова средба се одржа во касарната „Стефан Немања“ во Рашка каде што видливо беше дека се присутни голем број на оклопни возила, а со автобуси во ова место се донесени и голем број полицајци.

By s.s.

Leave a Reply

Your email address will not be published.