3.8 C
Skopje
Wednesday, November 29, 2023

ВНИМАВАЈТЕ: Вибер апликацијата прелесна за хакерски напади

Виберот го користиме сите, но оваа супер алатка за комуникација има и свои маани кои мора да ги знаете.

Дали знаевте дека сите пораки, повици и фотки кои ги праќате на Вибер, многу лесно можат да се украдат и преслушаат? На Интернет има бесплатни програми кои го нудат тоа.

Затоа, на Вибер треба да се користат само основни пораки на комуникација и да се водат едноставни разговори.

Ни телефонските повици не се лишени од овој проблем, но се далеку посигурни.

поврзани објави

- Advertisement -
- Advertisement -

Последни објави

- Advertisement -