Sun. Oct 1st, 2023

Руски хакери, меѓу кои има некои кои се обвинети за наводни пречки при американските претседателски избори, ги нападнаа и владините сајтовите на Холандија.

На сајтовите на повеќе министерства и канцелари на премиерот биле извршени повеќе од 100 ободи за напад на хакери во последно време, во пресрет на парламентарните избори кои се закажани за 15 маарт.

Ова информација со јавноста ја сподели шефот на холандсаката тајна служба, Роб Бертоли во интервјуо за тамошната телевизија НОС.

Тој истакна дека покрај хакери од Русија, имало и такви од Кина и Иран. Бартоли истакне дека хакерите претставуваат двојна опасност.

 

By s.s.

Leave a Reply

Your email address will not be published.