24.8 C
Skopje
Sunday, May 19, 2024
spot_img
spot_img

(ВИДО) Како ќе изгледаше денес доколку постоеше Југославија?

Кон крајот на оваа година ќе се навршат точно 100 години од формирањето на Кралството СХС, односно почетокот на Југославија.

Џозеф Писнети направил интересна анализа на Јутјуб за тоа како би изгледала обединета и обновена Југославија.

Според анализата, новата Југославија има помалку жители отколку во 1991 година, а бруто националниот производ би изнесувал 191.045.000.000 милијарди долари, што би ја позиционирало Југославија на 53-то место на светот.

Југословенската војска би броела 230.000 припадници, а петте најголеми градови би биле Белград, Загреб, Сараево, Љубљана и Скопје.

поврзани објави

- Advertisement -spot_img

Последни објави