Sun. Sep 24th, 2023

Терористите го дигнаа во воздух гасоводот во сириската порвинција в Дамаск, соопштуваат од агенцијата ,,САНА“ потприајќи се на извор од Министерството на енергетика.

Експлозијата на гасоводот кој ги снабдува со електрична енергија станицата „Ел Насери“ се случило во подрачјето на Џируд. И е наведено дека таа е исфрлена од строј.

Ова е уште една од низата напади на терористите во главните објекти во Сирија.

By Dejan

Leave a Reply

Your email address will not be published.