Sun. Sep 24th, 2023

Авионска бомба од Втората светска војна, која е пронајдена во текот на градењето на комплекс во Белград, денеска е уништена.

Со звукот на сирените за узбуна денеска во 9 и 15 бомбата била деактивирана. Експлозивот е уништен после 10 минути, без штетни последици по граѓаните и нивните имоти. Бомбата ја уништиле припадници од секторот на Министерството за внатрешни работи за вонредни ситуации.

На станарите во овој дел од Белград им било советувано ден претходно да ги спуштат спуштат ролетните и затворат прозорците. На снимката се гледа како во еден момент земјата се подигнува во текот на експлозијата.

By Dejan

Leave a Reply

Your email address will not be published.