Mon. Oct 2nd, 2023

Во попладневните часови, во текот на вчерашниот ден во станбен објект во населбата Чаир било пронајдено поголема количина на разна муниција.

Во период во 15.22 часот во ЕИК-Скопје пријавено е дека во подрумските простории од станбен објект во населбата Чаир, пронајдени биле две кофи  полни со разна муниција, рачни бомби и минофрлачки гранати.

При увидот на местото на настанот, во подрумските простории, пронајдени биле 19 гранати калибар 40 мм во реденик, 12 гранати 40 мм залепени со селотејп во картонска кутија, две рачни бомби кинеско производство, еден упаљач за рачна бомба, 25 куршуми маневарска муниција калибар 7,62 мм и 10 куршуми калибар 7.62мм боева муниција.

Се работи на целосно расчистување на случајот.

By s.s.

Leave a Reply

Your email address will not be published.