Fri. Sep 22nd, 2023

Јоханес Хан, комесарот за преговори за проширување на Европската унија, во Четврток доаѓа во Скопје, во време кога во земјата се водат преговори за формирање на Влада.

„На агендата на комесарот Хан е да дојде во Скопје во четврток. Тој ќе учествува на министерскито состанок на министрите за надворешни работи и за енергетика (економија) во рамки на “Шест западно-балкански змеји“ процесот. А на маргините на овој состанок, тој ќе има билатерални средби со сите засегнати страни во земјата“, соопштија од кабинетот на Хан.

Пристигнувањето на Хан во Македонија доаѓа во период кога во земјата се водат разговори за формирање на влада, па не е исклучено првиот човек за проширување на ЕУ да се обиде да помогне во овој дел.

Leave a Reply

Your email address will not be published.