fbpx
3.8 C
Skopje

Насмејте се: Еден куп вицови за снаата и свекрвата

АКТУЕЛНО

Се среќаваат две стари пријателки: Како е ќерка ти? Одлично! Мажот и ја сака, ѝ купува облека, ја води на ручеци, купи спортски автомобил специјално за неа. А синот? Подобро не прашувај. Налета на една никаква. И купува облека, ја води на ручеци, само пари троши.

За снаата и свекрвата: Си биле снаа и свекрва и се шетале по пазарот. Свекрвата здогледала некој домати и и рекла на снаата: Снао види какви види убави домати има, да ги ставиш во уста и да не ги извадиш. Поминале покрај гробишта, снаата и се обратила на свекрвата: Види гроб, да легнеш да не станеш.

Зашто снаата и свекрвата имаат иста крвна група? Зашто една со друга крв си пијат.

Се договараат снаи и свекрви ќе одат на екскурзија. И решиле да се поделат со автобусите, во едниот снаите, во другиот свекрвите. И снаите како помлади му дале предност на свекрвите да се возат напред со автобусот. И како што патувале, автобусот со свекрвите направил сообраќајка и ниедна од нив не преживеала. Снаите почнале сите да се радуваат да се смејат, арно ама само една од нив се отепала од плачење. Сите почнале да се чудат што е работата со оваа и откако ја прашале зошто плачи таа им одговорила:

Како да не плачам. Мојата свекрва не стигна да го фати автобусот. Остана дома.

Претходната сабота ја начекав свекрвата пред врата, и ме замоли да остане неколку дена. Кажав дека може.​

Една свекрва отишла на гости кај снаата. Поминала со прстот по сите полици, по телевизорот, шкафот, украсите, по сè што може да фати прашина. Го погледнала прстот и што ќе види! Целиот со прав. Веднаш ја прашала снаата: Знаеш ли некоја поговорка за овој случај? Мислејќи на поговорка од типот „Чистотата е здравје“. Снаата после кратко размислување: Свињата сегде ќе најде кал.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -