21.8 C
Skopje
Sunday, April 14, 2024
Платено политичко рекламирање

Колев: Ако Заев е толку загрижен за Хазби Лика, нека гo вработи во неговите фирми (Видео)

Претседателот на Граѓанско Демократска Унија, Петар Колев постави две клучни прашања во врска со рамковните вработувања и фактот што голем дел вработени во администрацијата, не доаѓаат на работа, а примаат плата. Во емисијата „Анализи и коментари“, Колев праша колку директори без ресор има во фирмите на Заев и колку од вработените во истите фирми не доаѓаат на работа, а примаат плата за тоа.

Никогаш во историјата на Македонија немало 27 или 28 министерства, не можеме да ги следиме, секој нов ден имаме ново министерство и нови чиновници. Ние имаме 7 или 8 министри без ресор. Колку луѓе без ресор како директори има премиерот Заев во неговите фирми, праша Колев.

Видете што уште кажа претседателот на ГДУ, Петар Колев, во видеото што следи:

Петар Колев во емисијата „Анализи и коментари“ на Тв Стар

Колку директори без ресор работат во фирмите на Заеви? Колку од вработените во фирмите на Заев, не одат на работа, а примаат плата?

Posted by Petar Kolev on Tuesday, March 5, 2019

поврзани објави

- Advertisement -

Последни објави