3.8 C
Skopje
Wednesday, November 29, 2023

НЕВЕРОЈАТНО: Ова се случува еднаш во 80.000 пораѓања (ВИДЕО)

Дали некогаш сте се запрашале како излегна бебето додека се наоѓа во ембрионот во кој се развива. Има случаи на породувања, во кои ембрионот не се кине за време на процесот, а акушерите ќе го извадат неоштетен. Тоа е многу рекот случај, а според истражувањето се случува само еднаш во 80.000 пораѓања.

Ова неверојатно видео можеби и нема да ви се допадне многу, но треба да признаеме дека е многу фасцинантно. Во него можеме да видиме како бебенцето се движи во тесниот простор. Тоа не е во опасност, затоа што сеуште прима кислород преку папочната врска на мајката.

Fechando a noite com um parto empelicado. Já ouviram falar?O parto empelicado é quando a bolsa não se rompe. Lindo de ver né? ♥️ O bebê não corre perigo pois ainda está recebendo oxigênio pelo cordão umbilical. 󾍘🏻#partoempelicado #consultoramaterna #obstetraParto empelicado em Barretos SPEquipe Centro Obstétrico Dr. WALDEMAR cirurgião Dra Jane Auxiliar Te. ALESSANDRA vídeo de @gisele.correa_ Facebook Gih Flor de Lis

Posted by Assessoria Mamãe – Instituto on Monday, August 8, 2016

поврзани објави

- Advertisement -
- Advertisement -

Последни објави

- Advertisement -