11.8 C
Skopje
Sunday, April 14, 2024
Платено политичко рекламирање

Фото: Човек црта лажни сенки на тротоар за да ги збуни пешаците

Човек црта лажни сенки на тротоар за да ги збуни пешаците. Уметноста остава силен впечаток на нас, а токму тоа била целта на графичкиот дизајнер Дамон Белангер кога одлучил да започне неконвеционален уметнички проект во Ред Вуд Сити во Калифорнија.

Тој започнал да црта лажни сенки на разноразни предмети на улиците од овој град и така на тој начин успеал да ги збуни минувачите.

Фото

Интересно е што идејата на Дејмон била прифатена од градските власти кои го ангажирале да нацрта уште 20 вакви лажни сенки во центарот на градот за да стимулира „креативност кај жителите“. Оние кои имале прилика да одат по улиците признале дека навистина биле збунети, но во меѓувреме успеале да ги прифатат овие типови на улична уметност и сега им причинува дури и задоволство да се шетаат покрај нив.

Фото

поврзани објави

- Advertisement -

Последни објави