fbpx
6.8 C
Skopje

Знаете ли колку компири се искористени за едно пакетче чипс?

АКТУЕЛНО

Кога јадеме вкусна храна, ретко си помислуваме на нивната вистинска хранлива состојка, и дали навистина цената им одговара на содржината. Добар пример за тоа е чипсот и помфритот во рестораните за брза храна. Дали всушност знаете колку компир плаќате?

Според истражувањата, во едно мало пакетче чипс е искористено еден ипол компир. За средниот пакет се искористени три ипол компири, додека пак за големиот шест. Изгледа дека произведувачите на чипс плаќаат повеќе пари за воздухот во паковката, отколку за состојките.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -