Ова е хит пронајдок: Ниту коњ, ниту автомобил – погледнете што направи овој Белорусин за да се вози низ село

0
2

Коњ или автомобил? Ниту едното, ниту другото, туку белоруски „коњомобил“.

Во срцето на Белорусија, во едно мало село, Алексеј Усиков уште од мал сака да склопува работи.

Неговиот најнов изум е „коњомобил“ – преработен модел на старо ауди 80, од кое е изваден моторот, а кој го влече неговиот коњ.

Усиков го користи за да превезува до земјоделското земјиште на кое работи, а неговите сограѓани го фалат поради креативноста и посветеноста.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here