Проверете по дома: Многу од нас го имаат овој телефон, сега чини вистинско богатство

0
1

На сите интернет портали за технологија и сите форуми, Нокиа 1100 е на врвот на денешната листа за најпопуларни мобилни уреди. Произведена во средината на 2002 година, нејзината оргинална продажна цена била 75 евра.

Денес се поставува прашањето зошто Нокиа 1100, која покрај опциите како калкулатор, штоперица и телефонски именик со 50 празни места, е толку интересна за купувачите и достигнува цена од 50.000 евра.

Хакерите смислија начин како да ја хакираат оваа Нокиа, која ќе им помогне да ги извршат незаконските работи како што е илегален трансфер на пари, следење на странски повици, прислушкување и слично, па одтаму е и толку високата цена за телефонот, чија реална продажна цена не е повече од 10 евра.

Ако имате ваков мобилен телефон, веднаш променете го. Во прилог и листа со 15 радиоактивни паметни телефони. Една од најголемите опасности од користењето на паметните телефони е радиоактивното зрачење.

Прашањето е колку всушност е штетно секојдневното користење на паметните телефони. Меѓутоа, експертите составија листа од телефоните со најголемо радиоактивно зрачење.

Листата ги вклучува: Xaomi Mi A1, Mi Maks 3, Mi Miks 3, Redmi Note 5, Oneplus 6, 6T i 5T, HTC U12 Life, HTC Disire, Sony Xperia XZ, ZTE Akon 7 mini, Google Piksel 3 i 3 XL, iPhone 7 i 8.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here