Како настанала познатата македонска песна „Македонско девојче“

0
1
фото македонско девојче

Како настанала една од најпознатите македонски песни „Македонско девојче“ од Јонче Христовски?

Инспирација на Јонче Христовски да ја испее познатата песна „Македонско девојче“ била Невенка Росоманова – Томовска, раскажува таа.

Бардот на македонската песна, кој создаде повеќе хитови, одамна не е меѓу живите, но Јонче живее преку песните.

Во видеото Росоманова- Томовска раскажува за тоа како настанал хитот „Македонско девојче“.

Македонско девојче

Невенка Росоманова – Томовска е вистинското македонско девојче кое било инспирација за Јонче Христовски да создаде еден од најголемите македонски хитови

Posted by Види Вака on Friday, March 15, 2019

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here