Костадинов: Растот на платите продолжува, се повеќе пари завршуваат кај граѓаните

0
3
Фото

Зголемени се платите за 5% за вработените во образованието, градинките, културата, одбраната, полицијата, јавниот сектор, а за 10% на лекарите специјалисти, истакна Костадин Костадинов, портпарол и пратеник на СДСМ.

Зголемени се платите за 5% за вработените во образованието, градинките, културата, одбраната, полицијата, јавниот сектор, а за 10% на лекарите специјалисти.

Со зголемувањето на минималната плата на 12.000 денари која важи за сите стопански гранки, 90.000 работници, наши сограѓани добиваат повисоки плати.

Од месец април, со законското усогласување минималната плата е зголемена и сега изнесува 12.507 денари.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here