Наследникот на Тереза Меј ќе биде избран до 20 јули

0
1
Foto

Конзервативните владетели во Обединетото Кралство објавија дека наследникот на Тереза мај, шеф на партијата и земјата, треба да биде избран пред летниот одмор во парламентот закажан за 20-ти јули.

Номинациите мора да бидат поднесени во неделата почнувајќи од 10 јуни, а резултатите од изборите мора да бидат јасни пред почетокот на летен парламентарен празник, се вели во изјавата на претседателот на Тори Брендон Луис.

Анти-европскиот Најџел Фараж го обвини премиерот за погрешно читање на чувствата во земјата, одлучи да ги задржи своите трговски односи со Европската унија.

“Тешко е да не се почувствува симпатијата за Меј, но политички, таа не правилно ги оценува расположенијата во земјата и нејзината партија. Двете лидери на Тори, чии инстинкти се проевропски, веќе заминаа “, напиша тој во” Твитер “, осврнувајќи се на Меј и нејзиниот претходник Дејвид Камерон.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here