Погледнете како изгледа најпрестижното училиште во светот (Галерија)

0
1
Фото

Секогаш ни било интересно, да погледнеме подалеку и да видиме како живеат најбогатите луѓе во светот. Но, денес ќе ви претставиме еден малку поразличен поглед од аспект на луксузниот свет односно како изгледа еден ден образование во најскапото училиште во светот. Ви го претставуваме Institut Le Rosey, кој се наоѓа во Швајцарскиот град Роле, чија што годишна партиципација е 100 илјади евра.

Foto

Основана е во 1880 година, а еден од неговите најпознати алумни беше иранскиот шах на Ага Кан, белгискиот крал Алберт Втори, кнезот на Монако Рениер, Доди ал-Фајед и децата на кралските семејства во Египет, Италија и Обединетото Кралство. исто така генерации на американските династии Ротшилд, Рокфелер и Ду Пон.

Foto
Foto

Од базени, тениски игралишта, сали за кино, специјални направи за тренинзи, фитнес сали, па се до вистински природни убавини е она што го нуди ова прекрасно училиште.

Foto
Foto

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here