Mon. Oct 2nd, 2023

Европскиот комесар, Јоханес Хан синоќа во 22:50 часот слета на аеродромот во Скопје, од каде замина преку излезот за ВИП личности, а ноќта ја помина во хотелот Мериот во строгиот центар на градот.

Во текот на денот Хан го очекува набиена агенда, во која ќе оствари средба со техничкиот премиер Емил Димитриев, а ќе има средби и со министрите за енергетика од Западен Балкан.

Вечерните термини се очекува да бидат насочени кон министерот за надворешни работи Никола Попоски, ќе има средба уште со Владимир Пешевски, а се шпекулира и можен состанок со претседателот Ѓорѓе Иванов.

By kiko

Leave a Reply

Your email address will not be published.