Mon. Oct 2nd, 2023

Синоќа брзо се прошири информацијата, за која подоцна имаше потврда, дека околу 200 членови на ВМРО-ДПМНЕ од Охрид биле повикани на разговор од страна на СЈО.

Специјалното јавно обвинителство испрашувале повеќе актуелни и поранешни директори на јавни претпријатија, државни институции и здравствени организации.

Од членството на ВМРО-ДПМНЕ најавиле протест пред СВР Охрид, каде ќе го изразат својот револт кон СЈО. Не е познато дали ваквиот став ќе го подржи и партијата или само нејзиното членство.

By kiko

Leave a Reply

Your email address will not be published.