Sun. Oct 1st, 2023

Македонската фудбалска репрезенација продолжува да тоне на ФИФА ранг листата, па на најновиот распоред се наоѓаме на делба на 165. позиција заедно со Косово.

Лошите резултати го даваат овој резултат, кој не изедначи со држава како Косово, која пак има само четири официјални натпревари, без победа и едно реми, со само две победи во пријателски напревари.

Од репрезентациите во нашата квалификациска група за СП во Русија, најдобро рангирана е Шпанија на 10. позиција, Италија е 15., Албанија на 55. место, Изреал го зема 60., додека Лихтенштајн е зад нас на 178. позиција на ФИФА листата.

На врвот и натаму прва е Аргентина, следува Бразил, додека трета е Германија. Во првите десет има простор уште за Чиле, Белгија, Франција, Колумбија, Португалија, Уругвај и Шпанија.

By kiko

Leave a Reply

Your email address will not be published.