Георгиевски: Голем срам за Косово и меѓународната заедница е што не поканија делегација од Македонија на прославата за НАТО

0
3
Љ. Георгиевски

На прославата по повод дваесет години од влегувањето на НАТО во Косово како што забележав немаше покането делегација од Македонија.

Тоа е голем срам и за Косово но и за меѓународната заедница. Да се игнорира Македонија во нејзината улога на комплетната логистичка поддршка на НАТО интервенцијата, бегалската криза и последиците што ги имаше за нашата земја. Па дури и самиот крај: согласноста само преку Македонија да се влезе со копнена офанзива.

А потоа ни вратија со воена агресија, стои во фејсбук статусот на претседателот на ВМРО-НП Љубчо Георгиевски.

На прославата по повод дваесет години од влегувањето на НАТО во Косово како што забележав немаше покането делегација од…

Posted by Ljubco Georgievski on Wednesday, June 12, 2019

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here