Fri. Sep 22nd, 2023

Инцидентот се случи, додека албанскиот парламент гласаше да го осуди претседателот Илир Мета за неговиот потег да ги откаже општинските избори, кои се очекува да се одржат на 30-ти јуни.

Ова ја влоши политичката криза во земјата, каде што конзервативната опозиција одржува редовни масовни протести против социјалистичката влада.

Рама успеа да го избегне најголемиот дел од толпата со користење на странични патишта. Неколку демонстранти беа повредени откако беа погодени од возила од конвојот на Рама.

Инцидентот се случи, додека албанскиот парламент гласаше да го осуди претседателот Илир Мета за неговиот потег да ги откаже општинските избори, кои се очекува да се одржат на 30-ти јуни.

Ова ја влоши политичката криза во земјата, каде што конзервативната опозиција одржува редовни масовни протести против социјалистичката влада.

Leave a Reply

Your email address will not be published.