fbpx
14.8 C
Skopje

Женски трик со само еден клик: Како да ја исчистите пеглата за алишта

АКТУЕЛНО

Ткаенината се гужва и лепи, пареата отежнато излегува, повремено пушта и вода? Ако ги имате овие проблеми тогаш време е темелно чистење на вашата пегла.

Чистењето се состои од два дела: Чистење на дното и чистење на резервоарот за вода.

Чистењето на дното на пеглата

Ткаенината залепена на грејната плоча најдобро ќе ја исчистите со четкање на топлото железо на памучната ткаенина. Ако има остатоци кои не можат да се отстранат вака, обидете се, по ладењето на плочата, да ја извадите пастата направена од вода и сода за печење.

Ако има остатоци кои не можат да се отстранат вака, обидете се, по ладењето на плочата, да ја извадите нечистотијата со комбинацијата направена од вода и сода за печење.

Ако и ова не успее, тогаш ви останува дното да пробате да го исчистите со некое средство за рерната.

Превенција

За да спречите појава на овие проблеми во иднина, секогаш прилагодувајте ја температурата на типот на ткаенина, периодично измијте го дното со благ сапун и секогаш користете дестилирана вода и празнејте го резервоарот по употреба.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -