Mon. Oct 2nd, 2023

Околу еден час биле затворени тунелите во двата правци на хрватскиот автопат од Загреб до Сплит, откако за жал експодирало возило, прнесе Индекс.хр.

Во тунелот „Свети Рок“, од правец на Загреб кон Сплит, се запалил и експлодирал автомобил, при што интервенирале пожарникари, кои брзо го изгаснале пожарот. Но поради чадот во тунелот не се гледало, па двата правци на автопатот биле затворени околу еден час.

Во инцидентот нема повредени, потврдува полицијата, а сообраќајот нормално се одвива од 14.10 часот, јавија хрватските медиуми.

Прочитај повеќе вести – од музика во политичкиот свет, Мирослав Шкоро се вклучи во претседателската трка во Хрватска

Познатиот хрватски пејач Мирослав Шкоро се вклучува активно во претседателската трка во Хрватска како кандидат за претседател. Пејачот Мирослав Шкоро официјално ќе ја објави својата кандидатура за претседател на Хрватска на крајот на оваа недела, пишува „Вечерњи лист“.

Во изјава за тамошните медиуми тој вели дкеа засега планира да биде незаивсен кандидат, но дека не ја исклчува можноста да разговара со неколку политички опции.

Leave a Reply

Your email address will not be published.