24.8 C
Skopje
Sunday, May 19, 2024
spot_img
spot_img

Руски доктор тврди: Имунитетот може да се обнови за 15 секунди

Професор д-р Сергеј Бубновски, познат специјалист за кинезитерапија , препорачува едноставен метод за зајакнување на имунитетот. Секоја вечер, кога се враќате дома после напорниот работен ден, ставете во када или леген 10-15 сантиметри ладна, ледена вода. Никако не додавајте топла вода!

Потоа влезете боси и тапкајте ги стапалата по ледената вода само 10-15 секунди! Потоа излезете од кадата или легенот и избришете ги нозете со груб фротирски пешкир и облечете волнени чорапи. Така правете секоја вечер и значително ќе го засилите вашиот имунитет.

Ако веќе имате грип, тоа е причина повеќе од одлучно да го зајакнете вашиот имунитет. Во тој случај тапкајте со боси нозе по ледената вода на секои 4 часа. Универзитетот во Вирџинија открил дека ладната вода помага во подигање на хормоните кои го зајакнуваат имунитетот.

Ладната вода ги има следните предности: Се бори против депресија; Ги ублажува болките во мускулите; И дава сјај на косата; Го подобрува здравјето на кожата

поврзани објави

- Advertisement -spot_img

Последни објави