5.8 C
Skopje
Wednesday, November 29, 2023

Германија сака да го забрза процесот на депортирање на одбиените азиланти

Германија која во 2015 година дојде до повеќе од милион барања за азил, најавува планови за забрзување на депортирањето на оние чии барања се одбиени.

Оваа одлука е донесена после состанокот на германската канцеларка Ангела Меркел со гувернерите на 16 германски провинции.

“ Она за што разговаравме е дека се непоходни услови за нас, за да и понатаму бидеме земја во која се добредојдени оние кој барат заштита– истакна Меркел после состанокот.

Како што се наведува некој од плановите се основање на национален центар за депортација како и финансиска поддршка за оние кој доброволно ќе одлучат да се вратат.

 

поврзани објави

- Advertisement -
- Advertisement -

Последни објави

- Advertisement -