Неверната жена и најдобриот пријател (виц)

0
1
Foto

Кире седи во кафаната и толку е начукан што одвај се држи на масата. Влегува Пешо: Абе Киро, Што ти стана? Што си се начукал толку? Остави ме. Пијам затоа што жена ми избега со мојот најдобар пријател. Глупости! Нели јас сум ти најдобар пријател.

фото

Веќе не си. Тој е. Прочитај следен виц: Каква жена сака Мујо? Седат Мујо и Хасо во кафана и разговараат за жени. Хасо зборува цело време за плавуши со долги нозе и најголем број на градник, а Мујо само клима со главата и не се изјаснува. Хасо го гледа и едно време му вика: Добро бе друже, пола саат збориме за жени, а ти уста не отвори. Абе Хасо, не сум ја така прибирлив како тебе, му враќа овој.

Е, добро, каква жена ти би сакал да имаш? – прашува Хасо. На ова нормално неговиот пријател Мујо му враќа најпрвин со насмевка, а потоа и со одговор.

Foto

Одговорот гласи: Паранормална. Хасо збунето го гледа и му возвраќа. Е каква ти е таа паранормална? Мујо одговара директно, без тронка сомнеж: Па да има пари и да е нормална бе Хасо.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here