18.8 C
Skopje
Saturday, July 13, 2024

Албанија, Црна Гора и Хрватска влегоа во заеднички сојуз

Министерите за надворешни работи на Албанија, Црна Гора и Хрватска во Сплит потпишаа заедничка декларација за соработка во рамки на Јадранскиот трилатерал.

Со потпишување на овој договор се засилува безбедноста и економската соработка помеѓу Хрватска, Албанија и Црна Гора.

Јадранскиот трилатерал како што обелоденија денеска пртставниците на трите страни, бил договрен уште минатата година во декември во Брисел, а денес во Сплит само бил официализиран  на хартија.

 

 

поврзани објави

Последни објави