24.8 C
Skopje
Sunday, May 19, 2024
spot_img
spot_img

Виц за мажачка

Доаѓа ќерката дома и бара благослов од татко и за да се омажи. Тато јас се заљубив многу, сакам да се мажам. Во кого се заљуби, ја прашува тој ќерката. Па, па, пелтечи девојчето. Па во оној Рикардо што работи во твојата фирма, многу се сакаме.

Знаеш што ќерко, морам да ти кажам дека не можеш да се омажиш за него, знаеш јас многу одамна имав тајна врска и Рикардо ти е полубрат, ама те молам немој да и кажуваш на мајка ти. Девојката тагувала неколку месеци и кога конечно нашла нова љубов доаѓа повторно кај татко и:

Тато јас пак се заљубив имам нов дечко многу се сакаме и сакаме да се земеме. А во кого се заљуби сега, ја прашува таткото. Во оној Мануел што работи кај тебе во фирма. Знаеш што ќерко мене ми е стварно жал ама морам да ти кажам дека и за него не можеш да се омажиш, имав уште една афера и Мануел ти е полубрат.

Девојката не знаела што да прави и отишла кај мајка и да се пожали:

Мамо, јас дава пати сум пред земање ама тато ме спречува затоа што и двајцата ми биле полубраќа од неговите афери. Ќерко слободно мажи се за кого сакаш, тој не ти е татко, и одговара мајката.

поврзани објави

- Advertisement -spot_img

Последни објави