16.8 C
Skopje
Tuesday, April 16, 2024
Платено политичко рекламирање

Тоше Проески во Манастирот Свето Преображение: Нема слава, нема популарност, овде ми е мирот и знам дека после се ќе завршам тука

Убаво е да се потсетуваме на убавите зборови на нашиот великан Тоше Проески и неговите прекрасни дела кои ќе останат запаметени секогаш. Обврска и должност ни е да придонесеме Тоше никогаш да не биде заборавен.

Неговата хуманост е многу пати потврдена, а токму во родното Крушево тој го започна реновирањето на Манастирот Свето Преображение. Вака информираше А1 телевизија за убавите дела на Тоше Проески.

Тогаш Проески кажа една многу убава реченица: Мирот ми е тука, ова е суштината, нема слава, нема популарност, славата не ми е битна, никогаш нема да преоѓам преку живи лешеви за да стигнам до слава, ја сакам музиката и ова го правам поради музиката. Овде ми е мирот и знам дека после се ќе завршам тука. Мислам дека верата е тоа што ме држи во нормала сеуште.

поврзани објави

- Advertisement -

Последни објави