11.8 C
Skopje
Sunday, April 14, 2024
Платено политичко рекламирање

Геро „удри“ по Боки 13, но и по многу други имиња – еве што им порача на сите

Новинарот Бранко Героски на својот портал „Плус Инфо“ објави текст со порака: „Сите вие што сте заплеткани во Меѓународниот сојуз на Боки 13-ка, до кога мислите да се криете?“

Ви го пренесуваме во целост:

Сѐ повеќе и сѐ погласно се зборува дека невладината организација на Бојан Јовановски, осомничен во аферата „Рекет“, Меѓународен сојуз, неизбежно мора да биде опфатена со истрагата за делата за кои е осомничен Јовановски – рекет, изнудување и перење пари. Моите сознанија, што ќе ги пласирам во овој напис, се дека оваа невладина организација е искористена како покритие за активностите за кои е осомничен популарниот Боки 13-ка.

Во овој текст нема да има псевдоними и измислени имиња. Напоменувам дека како и до сега, така и во овој момент сѐ уште, ниту еден од личностите што ги именувам не ги доведувам во врска со измислените ликови Коки, Фрики, Кики и другите, од моите поранешни фикциски, а сепак вистинити приказни. Нагласувам дека секое самопрепознавање или препознавање е лична одговорност на оние што ќе се самопрепознаат или ќе доведат во врска некои од ликовите за кои пишувам во овој текст со псевдонимите од моите поранешни приказни.

НВО со тешка „артилериска“ поддршка

Ако ги прочита човек целите на Меѓународниот сојуз на нивниот веб-сајт, кој сѐ уште е активен, ќе рече – ништо посебно. Има многу невладини организации кои се занимаваат со општествено најранливите и маргинализирани групи граѓани: децата на улица, бездомниците, граѓаните кои живеат во исклучителен социјален ризик и сиромаштија. Но, Меѓународен сојуз на Бојан Јовановски, сепак, не е обична НВО. Таа веднаш стартува со „тешка артилерија“ како поддршка, вклучувајќи ја и потпретседателката на Сојузот, Фросина Ременски, која сега е и потпретседателка на парламентот.

Погледнете го видеото од основачкото собрание на Меѓународниот сојуз и ќе сфатите каква е оваа невладина организација:

Или, погледнете ја оваа фотографија, за да сфатите како е третиран Боки 13-ка од нашата владејачка елита: ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ НА ЛИНКОТ.

поврзани објави

- Advertisement -

Последни објави