fbpx
18.8 C
Skopje

ГДУ Штип: Господине Бочварски до кога фекалии ќе капат во реката Брегалница? (Видео)

АКТУЕЛНО

Граѓанско Демократска Унија- ГДУ , денес на прес- конференција повторно праша кога ќе биде санирана колекторската цевка во штипско Ново Село:

„Веќе шести пат потсетуваме за колекторската цевка. До кога фекалии ќе капат во реката Брегалница? Дали овој проблем ќе биде решен некогаш? Дали можете да замислете како им е на граѓаните кои живеат во оваа населба, дали можат да излезат на балконот и каква миризба чувствуваат секојдневно?

Кога градот Штип ќе добие колекторски систем со модерна пречистителна станица за отпадни води? Господине Бочварски до кога фекалии ќе капат во реката Брегалница? Дали можете да замислите каква миризба чувствуваат граѓаните секојдневно?

Чекаме да залади за да ја санираме цевката. Нешто слично како ланскиот снег!

Веќе шести пат потсетуваме за колекторската цевка. До кога фекалии ќе капат во реката Брегалница? Дали овој проблем ќе биде решен некогаш? Дали можете да замислете како им е на граѓаните кои живеат во оваа населба, дали можат да излезат на балконот и каква миризба чувствуваат секојдневно?

Posted by Граѓанско Демократска Унија-ГДУ-Штип on Wednesday, August 21, 2019

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -