Жените конечно признаа: Ќелавите мажи се најпривлечни – еве и зошто мислат така

1
1

Ќелавите мажи честопати се сметаат за поуспешни и доминантни од мажите со бујна коса, открива најновата студија направена од познатиот портал „Business Insider“.

Истражувањата велат дека жените обично веруваат дека ќелавите мажи се посилни и помоќни. Ова не е изненадувачка вест со оглед на тоа дека најголемите актери како Брус Вилис, Двејн Џонсон и Џејсон Статам ги обричија своите глави.

Студијата била спроведена од научниот Албер Манес на Универзитетот во Пенсилванија. Во неа учествувале 59 субјекти и се покажало дека ќелавите мажи се попривлечни.

-Не велам дека мажите со бричење на главите стануваат поуспешни, но тоа покажува дека се активни и прават нешто,- изјавил Сет Годин.

Не само што избричените мажи се поубави, туку се попаметни. Ќелавите мажи обично се постари, а жените ги гледаат како крајно поинтелегентни и помудри, поради тоа и полесно се вљубуваат во нив.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here