21.8 C
Skopje
Saturday, July 13, 2024

На Шри Ланка уапсени над 500 воени дезертери

Властите на Шри Ланка денеска уапсиле 546 дезертери од војската, кој се соочуваат со масовни заминување на војниците во пресрет на крајот на граѓанската војан во оваа земја, соопштуваат денеска војни извори.

Од војската дезертирале 43 илјади кој одбиваат да се вратат после предложената амнестија. После ултиматумот кој траеше еден месец и им гарантираше на дезертерите дека нема да бидат судски бркани, војската денеска продолжува во нивна потрага и во еден ден уапси 546 луѓе.

 

Ултиматумот го прифатија 9.000 војници и офицери, а војската на Шри Ланка брои 250 000 војници.

 

поврзани објави

Последни објави